06-26 25 64 65 VOOR ONAFHANKELIJKE HULP 

NIEUWS

BUURMAN REDT BEWONERS

  • De Vlaardingse Gouden Buur Award is dit jaar uitgereikt aan een collectiviteit, namelijk het Bewonersplatform Oud Ambacht, welke een bewonersinitiatief is dat zich inzet voor ontmoeting en verbinding van buurtbewoners en om gezamenlijk te werken aan een mooier buurt. Middels buurtspeelmiddagen en activiteiten voor ouderen lukt het dit bewonersplatform aardig om de sociale cohesie te vergroten, waardoor de groep buurtbewoners erg met elkaar is betrokken. De trekker van het bewonersplatform Oud Ambacht, Kees Clement beschouwt de award als de kroon op het harde en vele werk dat is verzet. Het doel dat je wil bereiken, kan volgens hem alleen door je werk met veel inzet te doen. Hij ziet de award als een stimulans om verder te werken aan het welzijn van de bewoners in zijn buurt.


  • Mijn buurvrouw Anastasia heeft letterlijk mijn leven gered toen ik drie weken geleden ineens erg benauwd werd. Ik had er al een langere tijd last van, maar het was nog niet zo erg als op die ene dag. Ik kreeg niet voldoende zuurstof en dacht echt dat ik van mijn stokkie ging. Eerder geprobeerd ik de dokter te bellen, maar die kon niet snel langskomen. Daarom besloot ik Anastasia te bellen. Zij ondernam meteen actie en belde 112. Ik niet meer goed wat er allemaal gebeurde. Ik viel steeds weg en voordat ik het wist lag ik in een ambulance aan het zuurstof en loeide de sirenes. Wat ik wel weet, is dat als Anastasia er niet was geweest, ik er ook niet meer was geweest. Corrie lag een ruime week in het ziekenhuis met een dubbelelongontsteking.


  • Bert Wijbenga, de opvolger van waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn, is in de Grote Kerk geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Vlaardingen. Tijdens de vergadering van de gemeenteraad onder plaatsvervangend voorzitterschap van Lianne van Kalken, is Bert Wijbenga officieel geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen. Na het voorlezen van het Koninklijk Besluit door griffier Jeroen Mimpen legde Bert Wijbenga de verklaring en belofte af en ondertekende hij de akte van beëdiging. Wijbenga is 57 jaar en geboren in Haarlem en was locoburgemeester in Rotterdam.